Uradi sama: Isfeniraj se sama u 5 koraka!

847

Kako da se isfeniram sama?

Kako da se isfeniram sama
Kako da se isfeniram sama?

Današnja tema: Kako da se isfeniram sama? Nije teško, zahteva minimalan napor ali i svatanje principa i nekakvih pravila koji će vam pomoći da se isfenirate sami kod kuće.

Feniranje nije komplikovana stvar i to ćemo vam pokazati današnjim uradi sama člankom kroz samo pet koraka. Svaka kosa izgleda daleko lepše kada je isfenirana nego kada je samo na grubo osušite fenom. Isfenirana kosa izgledaće glatko, svilenkasto i neće biti čupkava. Dakle, pratite naših pet koraka koje smo vam pripremili i isfenirajte se sami za 20-30 minuta.

Prvi zadatak: Prosušiti kosu

feniranje
korak 1

Na grudbo osušite kosu do 70% kako bi se lakše detaljno fenirala i kako se nebi štetila prilikom feniranja ako je isuviše mokra. Još jena pogodnost je ta da ćete brže uraditi feniranje ukoliko je kosa polu suha.

Drugi zadatak: Nanesite proizvod za feniranje koji se ne ispire

Kako da se isfeniram sama
korak 2

Nanesite proizvod u obliku balzama za kosu koji se ne ispire a sa kojim ćete lakše da isfenirate kosu. Taj proizvod će kosu učiniti više svilenkastijom i mekšom nakon feniranja. Proizvodi ovog tipa imaju i dejstvo zaštite kose protiv prejake temperature od fena.

Treći zadatak: Hvatajte pravilne sekcije

feniranje
korak 3

Hvatajte što pravilnije i tanje sekcije. Sekcija kose ne sme biti šira od širine četke. Što pravilnije podelite kosu to ćete se manje čupati i imaćete više koncentracije da isfenirate kosu kako treba.

Četvrti zadatak: Prednji deo kose

Kako da se isfeniram sama?
korak 4

Kako bi ste napraili kosu glatkom i što finijom postavite četku sa vanjske strane i duvajte odozdo prema gore. Sve sitne dlačice će se tako utopiti i biće zaglađene sa ostatkom kose.

Peti zadatak: Ako želite postići volumen

Kako da se isfeniram sama
korak 5

Volumen se najbolje dobija postavljenjem četke sa vanjske strane i guranjem pamena od nazad ka napred. Ako želite jače držanje, ostavite umotan pramen na četci 5 minuta u gornjem delu glave.

0 0 glasaj
Kako bi vi ocenili ovaj članak?
Zaprati!
Obavesti me ako..
guest
0 Pitanja & Odgovori
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare