Stepenaste frizure

5402

U stepenaste frizure spada kosa koja je ošišana na slojeve (stepenove) a ne na ravno. Stepenaste frizure nisu samo frizure sa dugom kosom kako ljudi inače misle, nego su u mnogo češćem slučaju sve kratke frizure stepenovane. U zadnje vreme viđamo slojevite bob frizure koje su veoma moderne, frizure sa dugom kosom ošišane u špic i slojevite koje nikad ne ispadaju iz mode, i srednje kratke stepenaste frizure. Zato ćemo sad podeliti stepenastu kosu u te tri kategorije:

  • Kratka stepenasta kosa
  • Srednje kratka stepenasta kosa
  • Duga stepenasta kosa

Kratke stepenaste frizure

U kratke stepenaste frizure, uvrstićemo svu kosu kraću od dužine brade. Pogledajte par modernih frizura koje su kratke i stepenaste.

stepenaste frizure

Ova kratka stepenasta frizura sa puno slojeva je veoma moderna i rendi. Kada dodate pramenove i vosak sa kojim naglasite stepenovane utanjene špiceve na kosi. Savršeni stil za cure koje vole kratku kosu.

Super kratki stepenasti bob

Ova bob frizura je stepenovana kako bi se gustina kose drastično smanjila. Frizura je veoma praktična i jednostavna za nošenje.

stepenasta frizura

Srednje kratke stepenaste frizure

U srednje kratke stepenaste frizure ćemo uvrstiti dužine kose od brade pa do ramena i malo ispod ramena. Stepenovi mogu biti veoma jako naglašeni i jako malo naglašeni.

Veoma jako naglašeni stepenovi su stepenovi koji su na vrhu glave veoma kratko ošišani i velika je razlika u dužinama između vrha glave i kose na dnu glave kod vrata. Ta velika razlika sa puno slojeva se zove ekstremno ošišana stepenasta frizura.

Blago naglašeni stepenovi su veoma mala razlika između slojeva kose. Stepenovi su kraći svega par santimetara od krajnje dužine. Ovakve stepenaste frizure najčešće viđamo na bob, paž frizurama.

stepenasta kosa

Žene srednjih godina mnogo više naglašavaju stepenove na srednje kratkoj kosi. Zašto je to tako? Žene u godinama čitaju o preporukama da starijim ženama ne priliči mnogo duga kosa. Dužine sa malo ispod ramena su idealne za žene posle četrdeset godina. Sa podelom kose u stranu, malo ukusno urađenih pramenova i stepenastom kosom, odisaćete vedrošću i izgledaćete mlađe.

Srednje kratki stepenasti lob

stepenasti lob

Ako niste čuli za stepenasti lob, sada je vreme da vas obavestimo da je ova frizura ispunila magazine. Veoma praktična za nošenje, dovoljno duga da se veže.

Agresivno stepenasto

agresivno stepenasta frizura

Savršen izbor za gustu i debelu dlaku. Agresivnim stepenovanjem kose drastično joj smanjujete gustinu i volumen. Ova frizura se lako štima i nosi uzmalo voska.

Moderne šiške u stranu na stepenovanoj kosi

šiške u stranu na stepenovanoj kosi

Kako samo ovoj gospođi dobro stoji ova frizura. Šiške su učinile da ova stepenovana frizura dobije jednu veoma modernu dimenziju. Savet: Ovakve šiške se moraju oblikovati malo češće i to vam je onako možda jedina mana, ali ako imate vrmena za sebe, Probajte.

Blago stepenasta frizura

stepenaste frizure

Obratite pažnju na gornji deo glave ove frizure i one iznad. Ovde se radi o blagom stepenu koji je malo samo kraći od konačne dužine. Sa šišanjem blagog stepena dobijate na volumenu i lepršavosti. Kosa je zanimljivija nego da je potpuno ravna.

Duga stepenasta kosa

Dugom stepenastom kosom smatramo frizure dužine oko pola leža pa do struka. Stepenasto šišanje je najprepoznatljivije na dugoj kosi. Slojevi fantastično izgledaju i spuštaju se u špic. Pregledajte predivne dugačke stepenaste frizure ošišane na špic.

stepenasta kosa

Obratite pažnju na utanjene krajeve. Kosa je skoncentrisana u gornjoj kapi kako bi se smanjila gustina kose. Osobe koje pate od preguste kose bi trebale da uzmu ovaksve stepenaste frizure kao referencu kada odlaze kod frizera.

stepenaste frizrue

Stepenaste Šiške na unutra

stepenaste siske

Najtraženije šiške ovog leta. Ova frizura je veoma opuštena i ne zahteva mnogo pažnje. Šiške se moraju redovno oblikovati.

Pramenovi i stepenasta kosa

pramenovi i stepenasta kosa

Pramenovi idu odlično sa stepenovanom kosom. Kosa pod pramenovima nekada izgleda suho i beživotno. Stepenasta frizura će da da zdrav izgled i dimenziju kosi na kojoj su rađeni pramenovi. Još jedan plus šišanja na stepenasto jeste da možete da odsečete više kose u gornjoj kapi.

Zaključak

Nadamo se da ste shvatili prednosti stepenastih frizura. Ako vam je dosadila ravna kosa i u potrazi ste za nekim novim stilom ovo je definitivno vaš novi izazov.

1 1 glasaj
Kako bi vi ocenili ovaj članak?
Zaprati!
Obavesti me ako..
guest
0 Pitanja & Odgovori
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare