Šiške za okruglo lice

1438

Okruglo i široko lice zahteva posebnu pažnju pri šišanju. Klijent koji dođe i zahteva promenu treba da čuje par saveta koji su nužni kako se promena frizure i nove šiške za okruglo lice ne bi pretvorila u katastrofu. Kada je slučaj okruglo široko lice, nikako ne želite sa nekim modernim širokim šiškama koje idu na lukove da ga još više zaokružite i zaoblite. Ako klijent nema šiške a ima okruglo lice, vaša preporuka da uradite kratke uske šiške koje će suziti lice, može se činiti kao veoma dobra ideja.

Šiške za okruglo lice uske i protanjene

okruglo-lice
Šiške za okruglo lice usko ošišane

Ovo su šiške koje su idealan primer onoga što vam želimo objasniti. Obratite pažnju kako se šiške rastežu samo od polovine jedne obrve do polovine druge i tako pokrivaju većinu čela i zatvaraju okruglost. Kosa na bočnim stranicama je takođe na licu a nije od lica, što ovu frizuru čini odličnom idejom za problem okruglog lica.

Šiške za okruglo lice – Šiške na stranu

siske-na-stranu
Šiške za okruglo lice ošišane na stranu

Šiške na stranu su veoma dobar način izolacije okruglih oblika. Šiške na stranu padaju u asimetrične kreacije, gde se nepravilnosti i kosine sa jedne strane na drugu izražavaju na šiškama. Kratka bob frizura sa šiškama u stranu može biti veoma dobro rešenje za okruglo lice. Dužina šiški do jagodica je najidealnija kako bi većinu lica pokrili sa šiškama.

Šta ne raditi na okruglom licu – Šiške i frizura za okruglo lice

okruglo lice sa kratkom frizurom
Prikaz veoma kratke frizure sa kratkim šiškama

Nikako ne otvarati okruglo lice kao što vidite na primeru iznad. Kratke frizure nekad treba izbegavati kod ovakvog tipa lica. Sa kratkom kosom i otkrivenim licem, vizualni utisak je još više fokusiran na okruglost lica, lice dobija na debljini, punijim obrazima.

Interesantni izvori za pročitati:

Sve o šiškama

Oblici lica