Šiške se nose ovog ljeta! Pogledajte koji oblik da odaberete

1346

Šiške su ponovo došle na modni repertoar nakon nekih pet godina stanke, dokaz da se moda vrti u krug i da nam se trendovi vraćaju samo u malo drugačijem obliku. Šiške su odličan način da se prednji dio kose skloni sa vaših obraza i lica tokom vrućih ljetnjih dana. Šiške takođe imaju veoma dobru osobinu sakrivanja čela i skraćivanja duguljastog oblika lica.

Veliko čelo je učestal problem kod žena i nijednom metodom šišanja se ne može sakriti kao sa šiškama. Veliko čelo i veliki zalisci znaju da zadaju velike probleme ženama. Žene su sa takvim estetskim osobinama nezadovoljne sobom, imaju manjak samopouzdnja i ne znaju kako da reše taj problem. Tad na scenu stupaju šiške. Pogotovo danas kada su se vratile u modu i veoma su popularne.

Šiške možete nositi:

  • Ravne – bez zaobljenih ivica sa strana
  • Ravne sa zaobljenim padajućim ivicama
  • Stepenasto isprekidano istanjene ravne
  • Šiške u stranu
  • Iznad obrve kratke
  • Ispod obrve dugačke

Ravne – Bez zaobljenih ivica sa strana

Ovakav tip šiški savršeno stoji srcolikom obliku lica. Skraćuje srcoliko širenje glave u predjelu čela i stavlja akcenat na oči.

Treba paziti na: Da ih ne prekratite prilikom šišanja. Ako šišate šiške na mokroj kosi budite svjesni da će se one prilikom sušenja skupiti i biti kraće.

ravne šiške

Ravne sa zaobljenim padajućim ivicama

Idealne šiške za cure koje vole dizane frizure i da dižu kosu u punđu prilikom vrućih ljetnjih dana. Zaobljene ivice izgledaju prirodno i lijepo kada se kosa zaveže u rep.

Treba paziti na: Trebate paziti da vam lukovi budu u jednakom padu. Da jedna strana nema veći pad od druge.

šiške

Stepenasto istanjene ravne šiške

Ovakav tip šiški idealno ide uz gustu i debelu kosu. Ako su vam šiške pre debele onda ih tanjenjem i stepenastim šišanjem dovodite u idealnu formu.

Trebate paziti na: Trebate paziti da ih ne pretanjite. Ako ih pretanjite, onda će se čelo vidjeti i šiške će se izvrtati jer su previše utanjene.

stepenaste šiške

Šiške u stranu

Šiške u stranu su perfektan odabir za žene koje imaju naglašene vilične kosti i kvadratast oblik lica. Sa bacanjem kose u stranu, šiške će dati efekat asimetrije i nepravilnog oblika i razbiće pravilan i kvadratast oblik lica.

šiške u stranu

Šiške iznad obrve – Super kratke

Super kratke šiške se ne usudi mnogo žena da napravi, ali kada bi one koje imaju malo i pljosnato lice vidjele koliko bi im te šiške dobro stajale i promjenile oblik lica, sigurno bi ih probale.

Trebate paziti na: Profesiju kojom se bavite. Ove šiške izgledaju ne konvencionalno i pomalo avangardno.

šiške iznad obrve

Dugačke šiške ispod obrve

Šiške ispod obrve su i najpopularnije šiške. Pogotovo sada kada su se sedamdesete godine vratile, što duže šiške na čelu si super hit ovog ljeta.

Trebate paziti na: Treba paziti na to da li možete da iznesete ovakve duge šiške. Ako se stalno budete vrpoljili, sklanjali ih sa čela, onda su vam definitivno preduge.

šiške ispod obrve

0 0 glasaj
Kako bi vi ocenili ovaj članak?
Zaprati!
Obavesti me ako..
guest
0 Pitanja & Odgovori
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare