Šta znači dualna aplikacija boje?

  28
  Sva pitanjatema: KosaŠta znači dualna aplikacija boje?
  Dejana asked 3 mjeseca ago

  Lijep pozdrav!Imala bi jedno pitanje?Mozete li mi objasnit sta znaci dualna aplikacija boje?Kako se izvodi?Hvala

  1 Answers
  sanjas answered 3 mjeseca ago

  Dualna aplikacija je proces prilikom kog se na kosu nanosi permanentna boja u zoni izrastka i demipermanentna na ostatak kose. Permanentna boja je neophodna da bi se kosa posvetlela ili kompletno pokrile sede. Zato se koristi za izrastak. Ostatak kose koji je prethodno farban se osvežava demipermanentnom bojom.

  Ako se kosa stalno farba permanentnom bojom po celoj dužini, vremenom će se uništiti od amonijaka i jakog hidrogena. Najveća greška koju mnogi prave je rasčešljavanje plave boje po dužini nakon farbanja izrastka. Plava boja i blanš se nikada ne rasčešljavaju kroz kosu, samo se nanose četkicom za farbanje. To je najbolji, najbrži i najlakši način da se uništi kosa. Ako vidite da vam frizer-ka rasčešljavaju plavu boju ili blanš kroz kosu, zamolite ih da prestanu i menjajte ih obavezno.

  Osvežavanje isprane boje se veoma lako postiže demi bojom. Često se usled atmosferskih uticaja i sunca kosa isuši, boja ispere i krajevi postanu porozni. Nanošenjem demi boje sličnog tona će kosa opet izgledati zdravije i povratiće sjaj i punoću na iskrzalim vrhovima.

  Blajhanu kosu je neophodno tonirati nakon nanošenja blanša. Pored tonera i demi boje su odlične.

  izvor> https://www.ana.rs/forum/index.php?topic=204554.0