Rešenje za perut?

  38
  Sva pitanjatema: KosaRešenje za perut?
  Marko90 asked 3 mjeseca ago

  Poštovani,Problem sa peruti je problem koji me muči već dugi niz godina. imam osećaj da mi je zahvaćen sve veći deo temena i da se koža ljušti u većem omeru nego pre. pokušao sam sa raznim lekovima poput šampona za dubinsko čišćenje temena i sve ostale head and shoulders, čim prestanem da koristim te šapone perut se vrati. Zanima me da li znate, postoji li neki unutrašnji ili drugi razlog za perut, da li je nasledan ili hroničan, da li je ishrana u pitanju?

  3 Answers
  efrizer Član DO tima answered 3 mjeseca ago

  Poštovani,

  Preporučili bi vam da pročitate jedan od naših članaka

  http://www.efrizer.com/kako-se-rijesiti-peruti/

  sanjas answered 3 mjeseca ago

  Kvasac: ima ljudi koji su vrlo osetljivi na kvasac, pa su zato podložniji dobijanju peruti. U pitanju je intolerancija na hranu i smatra se da je konkretno na kvasac ima oko 33% osoba.

  Neredovno pranje kose: kada se koža glave i kose ne čisti redovno, na glavi se sakupljaju loj i mrtve ćelije, a to dovodi do nastanka peruti. Ovde je rešenje redovno pranje kose šamponom.

  Nepravilno češljanje kose: pod ovim se podrazumeva da kosu ne češljate dovoljno da biste očistili skalp. Kada češljate kosu, vi uklanjate mrtve ćelije, ali i čistite pore, rešavajući se prljavštine koja može izazvati perut.

  Daria answered 3 mjeseca ago

  Ja sam koristila šampon Syoss Anti-Dandruff Oil Control i pomogao mi je nakon prvog ili drugog pranja. Head and shoulders je takođe pomagao ali sam čula da je jako nezdrav.
  Probaj Syoss!
  syoss šampon za perut