Niska punđa u 7 koraka!

629

Danas ćemo vam pokazati kako brzo i jednostavno napraviti svečanu frizuru. Biće vam potrebno: češalj, dvije male gumice za kosu, par ukosnica i „krofna” za punđu.

Korak 1

Prvo češljem podijelite kosu. Odvojite dio do ušiju i ostavite ga naprijed. Istu stvar ponovite i sa drugom stranom.

1

Korak 2

Sa jednom od gumica zavežite rep.

2

Korak 3

„Krofnu” za punđu stavite tačno iznad gumice za kosu i učvrstite ukosnicama. Stavite ih onoliko koliko je potrebno da bi „krofna” za kosu bila što čvršća.

3

Korak 4

Uzmite rep i izmjerite gdje je završetak, odnosno gdje je gornji dio „krofne” za kosu i tu zavežite još jedan rep. Ostatak kose tj. donji dio repa stavite unutar „krofne” za kosu. Kako bi vam bilo lakše možete iskoristiti šnalu i sa njom učvrstiti kosu. Uzmite gornji dio i učvrstite ga iznad „krofne” za kosu.

4 44

Razvucite rep preko svega i učvrstite ukosnicama kako bi sakrili spužvicu.

445

Korak 5

Ostatak kose koji ste prethodno odvojili stavite iznad punđe. Takođe, učvrstite ukosnicama na drugoj strani. Istu stvar uradite i sa drugim pramenom. Ako imate dugu kosu ostaće vam viška, tako da je možete ponovo staviti preko punđe i učvrstiti ukosnicama.

5 556

Korak 6

Ako želite možete izvući par pramenčića naprijed i vaša frizura je gotova. Ako ste raspoložene, iskoristite rajf kao asesoar tako da frizura izgleda malo svečanije.

7

Korak 7

Ne zaboravite nalakirati punđu. Ne preterujte sa lakom kako nebi ulijepili previše kosu.

f

Video: Niska punđa u sedam koraka – Subscribe na naš kanal!

0 0 glasaj
Kako bi vi ocenili ovaj članak?
Zaprati!
Obavesti me ako..
guest
0 Pitanja & Odgovori
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare