Korak po korak: Retro valovi + razbarušena pletenica

Korak po korak: Retro valovi + razbarušena pletenica

0
457

retro valovi Ova elegantna, uglađena frizura sa retro valovima i velikom pletenicom je savršena za sve svečane događaje. Pokazaćemo vam kako se pravi ova naizgled teška i komplikovana svečana frizura, koja će da impresionira i vašeg klijenta i sve prisutne na svečanosti na kojoj se frizura nosi. Retro valovi su veoma traženi i veoma transparentni u visokoj modi. Ukoliko naučite da pozicionirate kosu sa češljem kako vi želite, postaćete istinski umetnik u svečanim frizurama.

Frizuru napravila: Sonna Brado, KMS California tim direktor

Korak 1: Uvijte svu kosu sa srednje debelim ili najdebljim figarom kako bi dobili krupne lokne. Kada kosu uvijete pokačite je sa šnalicama na unutra, kao da ste stavili kosu na vikler.

uvijac za kosu

Korak 2: Otpustite kosu sa šnalica i iščešljajte je. Uzmite retki češalj i prvi val kreirajte za 45 stepeni zakrivljen u pravcu od lica

retro valovi

Korak 3: Na prvom gornjem delu napravite zakrivljenje sa prstom u obliku slova C. Sa češljem zakrivite talas prema suprotnom smeru.

retro valovi

Korak 4: Postavite duguljaste metalne šnale kako bi se val učvrstio i osušio u tom poziciji. Kada postavite šnalice, kosu nalakirajte sa mokrim hair sprejom koji ima u sebi ulje za mokre i glatke frizure.

retro-valovi3

Korak 5: Kada završite pravljenje valova, svu kosu zabacite na jednu stranu i počnite da pletete francusku pletenicu koju ćete poizvlačiti da bude što veća.

retro valovi

Korak 6: Počnite da pletete pletenicu koja ne treba da bude prezategnuta. Opušteno držite dok pletete kako bi pletenica bila debela.

pletenje pletenice

Korak 7: Prstom poizvlačite krakove pletenice i nalakirajte je.

pletenica

Završni neverovatni izgled. Morate priznati da je urađeno vrhunski!

finalni-izgled