Kako senčiti taman porast sa svetlijim krajevima?

952

Senčenje kose

Mnogo taman porast zna biti jako nezgodan u uklapanju boja na glavi. Desiće se da ste izvukli kosu u svetlo ali da vam je kosa izrasla i da vam poras jednostavno ne polazi od ruke. Sa senčenjem porasta, održavanje je veoma lako i kosa u ombre obliku može da vam izgleda savršeno.

sencenje kose

 

Kako se radi senčenje na kosi?

Uvek birate dva tona svetliju boju od vaše tamne kose. Recimo ako imate tamnu (4 – nivo svetloće) – mi to zovemo stručno nivo četvorka, onda ćete za senčenje izabrati šesticu za preliv i senčenje.

4

Prirodni nivo svetloće (4)

Kako nanositi na glavu boju prilikom senčenja kose?

Kao što ćete videti u video snimku a obavezno ga pogledajte dole, četkicu nakosite u vertikalan položaj i balejaž tehnikom iscrtavajte u dubinu boju posle mazanja korena. Ovakvim nanošenjem i položajem četkice nećete dobiti jake i ravne preseke tamnijeg i svetlijeg. Kada ste naneli na svu kosu, prsima pravite prelaz laganim utrljavanjem, pa onda sve to češljem još jednom svačite ka konačnoj dužini. Ovako ćete dobiti savršen prelaz i tranziciju tamnog u svetlo kao na snimku.

Sa dva tona svetlijom bojom razbili ste bazu (4) jako tamne boje na svojoj kosi i sa tim dobili savršen sklad sa skoro celom paletom plavih nijansi. Razbijanje baze će takođe da smanji efekat žutila u kosi ako imate problem sa tim pigmentom.

POGLEDAJTE VIDEO: