Kako izvući bele pramenove?

Kako izvući bele pramenove?

15462

beli pramenoviPopularnost pramenova i ove godine

Kako izvući bele pramenove? Pramenovi su veoma moderni zadnjih deset godina i zavisno od načina izrade uvek prednjače u frizerskom asortimanu nad običnim farbanjem. Najlepši pramenovi su oni pramenovi koji imaju lepu belu, platinastu i pepeljastu ash boju. Retko ko traži žute pramenove ili skoro niko. Žuta boja ne neprihvatljiva i definisana je kao neuspešno izvlačenje pramenova u frizerskom poslu.

Uslov 1(kako izvući bele pramenove): Svetloća kose

Postoje standardni preduslovi kako bi vaše izvođenje pramenova ispalo zadovoljavajuće i kako bi dobili skroz bele pramenove. Prvi uslov je da obratite pažnju na svetloću klijentove kose. Klijenti nekad imaju zahtevne ideje i želje koje nisu izvedive onako kako oni misle da jesu. Ako je klijentica tamna osoba sa tamnom kosom, onda vam odma treba biti jasno da čete na toj tamnoći kose teško dobiti bele pramenove.

kako izvući bele pramenove
kako izvući bele pramenove

Kako funkcioniše blanš posvetljivač za kosu?

Blanš posvetljivačizvlači najviše sedam tonova od prirodne boje kose. Tako da ako je neko taman i prirodan nivo 3 u paleti boja, onda ćete maksimalno uspeti da izvučete pramenove do nivoa 9 do maksimalno nivoa 10 svetloće.

kako izvući bele pramenove
kako izvući bele pramenove? Paleta Boja za kosu

Paleta prirodnih nijansi 1-10

Uslov 2: Kako izvući bele pramenove i dobiti belu boju?

Da bi blanš odradio većinu posla i da bi sa prelivom samo tonirali pramenove potrebno je da ga zamutite u pravom omeru. Za dosta intenzivno i jako izvlačenje potrebno je zamutiti gust blanš. Redak blanš u kojem dominira smesa hidrogena nema toliku jačinu kao gusto umešan blanš. Dakle stavite manje hidrogena i više blanš praha za bolji rezultat. Uvek koristite za plavu kosu 30 volumen pa čak i 40 volumen hidrogen ako smete i ako procenite da dlaka nije tanka i oštećena te da će izgoriti pod 40 vol hidrogenom.

kako izvući bele pramenove
kako izvući bele pramenove

Uslov 3: Folija

Stavljati pramenove u metalnu ili plastičnu najlonsku foliju. Pramenovi ne smeju da budu na otvorenom jer će se ohladiti i neće izvući na željeni ton. Pramenove ostavite najmanje 30 minuta u foliji kako bi blanš odradio svoje.

Trebate paziti na!

Pazite na to da proveravate stalno da se kosa nije previše ugrijala. Pipnete foliju i ako je folija jako vruća, odmah isperite pramenove. Kosa se u foliji najviše zagrejava u delu potiljka. Najbezbednije je da koristite 30 vol (9%) hidrogen koji nije preagresivan.

Preliv: Koje farbe koristiti za preliv?

Nakon što ste izvukli kosu maksimalno svetlo na red dolazi preliv. Na isfrotiranu kosu koju ste oprali mažete preliv ali veoma brzo jer će preliv smesa veoma brzo da počne da posvetljije koren i kosu. Brzim potezima i sekcijama razmažete preliv po celoj kosi i nakon najviše 10 minuta isperete preliv sa kose. Za pepeljaste nijanse koristite pepeljaste prelive, ili platinaste prelive. Popularni prelivi su takođe bež ili roze biserno plava.

paleta boja za preliv
paleta boja za kosu

Paleta ultra svetlih plavih nijansi za preliv