Ideje za farbanje kose: 10 zanimljivih kolor ideja

862

Farbanje kose

Ponekad ne znate šta bi sa svojom kosom, koju boju kose bi odabrali za sebe. Bojanje kose je veoma rasprostranjem trend i po statistikama više od 70% žena na svetu farba kosu u neku boju. Ako ste neodlučni sa odabirom boje mi smo tu da vam pomognemo u izboru odgovarajuće boje za vašu kosu. Da bi se farbali i isprobavali boje na svojoj kosi, potrebno je da vam je kosa zdrava i negovana. Na oštećenoj kosi, farba se manje zadržava, tj. brzo se ispira, i kosa konstantno izgleda oštećeno.

Prednosti farbanja

Da li ste znali da je kosa koja je ofarbana sjajnija i manje podložna uticajima vremenskih prilika i temperatura. Ukoliko imate problem sa manjkom sjaja na kosi, farbanje kose u istu boju će vam pojačati sjajnost kose. Još jedna od prednosti je odbojnost od insekata. Ako radite sa decom i u opasnosti ste od vaški, vaške u velikom procentu više vole da izbegnu farbanu kosu kada žele da se nastane na nečijoj dlaci.

Odabir boje po boji vašeg tena

Vaš ten je odraz vaše pigmentacije u vašoj koži i vašoj kosi. Ako ste tamnog pigmenta onda je logično da ćete izbegavati preterano posvetljivanje kose. Crve žene se često razočaraju jer ne mogu da dobiju željeni ton bez žutog i crvenog pigmenta kada farbaju kosu u plavo. Prirodnim plavušama i svetlim devojkama predlažemo da razmisle o flamboyage, balayage, ombre svetlim solucijama. Osobama sa rozim tenom kože tople i narandžaste nijanse kose, a tamnim osobama čokoladne i paletu braon boja za kosu koje u sebi imaju malo crvenog odsjaja.

Savet: Ukoliko vam finansijska sredstva ne dozvoljavaju odlazak frizeru preporučujemo vam da se držite određenih pravila kako nebi uništili svoju kosu. Ne koristite jači hidrogen od 9%. Ne blajhajte sami kosu blanšom jer će biti neravnomerno posvetljena. Ne farbajte se svetlijim farbama na već tamniju farbanu kosu. U tom slučaju samo će vam posvetliti koren a ostala farbana kosa u tamnije će ostati tamna a to nikako ne izgleda zadovoljavajuće na vašoj glavi, složićete se sa nama.

5 Boja za kosu za svetlije žene

Kosa boje meda

boja meda

0 0 glasaj
Kako bi vi ocenili ovaj članak?
Zaprati!
Obavesti me ako..
guest
0 Pitanja & Odgovori
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare