Frizure za tanku kosu

1803

Koja su to rešenja za tanku kosu i koje frizure za tanku kosu možete iskoristiti kao svoju prednost?

Tanka kosa vas ponekad može dovesti do ludila jer ne znate kako bi namestili kosu jer je puno tanka. Večito pitanje za ovaj tip kose je kako pojačati volumen i izbeći mršenje tanke dlake. Tanka kosa je podložna mašćenju i bukvalno prljanju svaka dva dana pa vam savetujemo da se odlučite na kraće varijante frizura od ramena pa kraće, jer je mnogo lakše za održavanje.

Od toga kako će se ponašati vaša tanka kosa zavisi i od boje kose. Ako imate prirodno ravnu tanku dlaku onda će ona najverovatnije biti slepljena uz glavu i bez ikakvog volumena, plus što se prlja neverovatno brzo.

Dobro rešenje u tom slučaju je izblajhati kosu na plave nijanse. Izblajhana kosa je suvlja i neće toliko biti podlžna mašćenju. Suvlja kosa takođe ima slabiju težinu i neće vući kosu pri glavi. Tnka kosa je u većini slučajeva i ravna kosa pa ćemo vam preporučiti kratke frizure za tanku dlaku. Pogledajte sa kojim to sve frizurama možete lako pobediti tanku kosu.

Napravite Balejaž pramenove na tankoj kosi

balejaz

Posvetljivanje vaše tanke kose može biti samo od pomoći. Svetli babylights pramenovi koji imaju prirodan izgled će dati vizuelnu punoću vašoj kosi. “Takođe, da ponovimo, kosa koja je pod ramenovima i koja se posvetljuje ima tendenciju da se ne masti kao prirodna kosa.” Stilizovanje ravne i tanke kose će vam se činiti kao izazov, ali ne mora sve biti tako crno. Potrebno je da svoj asesoar obogatite jednim debljim uvijačem za kosu ili peglom za kosu kako bi pravili krupne valove kao na slici jer prelomljena kosa deluje mnogo punije nego ravna a uz to je i veliki modni trend ove godine prelomljena kosa. Dakle, balejaž pramenovi i prelomljena kosa su savršena frizura za vašu tanku i masnu kosu.

Napravite guste šiške i lepršavi stepen na kratkoj frizuri

guste-siske

Guste kratke šiške mogu biti rešenje vaših muka sa bočnim stranicama vaše tanke kose. Odsecite ravne šiške na čelo i rešite se tankih krajeva na bočnim stranicama što stalno pucaju, uz to ćete dobiti i veliku promenu. Možda su baš šiške ono što niste probali? Uz sečenje šiški, bob do ramena sa lepršavim stepenovima je pun pogodak frizura. Kao što vidite na slici, dovoljno je da upotrebite po koji preparat poput pene za kosu ili laka i da malo zgužvate kosu i vaša nova moderna frizura je super ukomponovana sa vašom tankom kosom.

Iskoristite tankoću kose za moderni bob

tanka-kosa

Ovo je frizura sa kojom možete iskoristiti prednost tanke kose i koristiti je u svoju prednost. Bob sa jako naglašenim špicevima napred na licu izgleda veoma seksi i moderno a idealan je za pravljenje na tankoj kosi. Šišanjem stepena i naglašavanjem špiceva, skoncentrisaćete kosu na gornjim delovima glave i dobiti potreban volumen.

Farbajte koren u tamno

tanka-kosa2

Farbanjem korea u tamno dobijate vizuelno efekat bogatije i gušće kose. Koliko gušće toliko i efekat deblje dlake koji vam je nužno potreban. Moderne tehnike bojenja kose u sombre pramenove i balejaž ili ombre će vam lepo pristajati sa potamnjenim korenom. Ako uz to dodate ove predivne valove na kosi onda ste svoj imidž unapredili da će vam se svi diviti kad vas vide u novom izdanju!

0 0 glasaj
Kako bi vi ocenili ovaj članak?
Zaprati!
Obavesti me ako..
guest
0 Pitanja & Odgovori
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare