Frizure za kovrdžavu kosu

1892

Frizure za kovrdžavu kosu: Kovrdžava kosa devojkama daje jednu istočnjačko-južnjačku egzotičnost i lepršavost. Iako je na prvi pogled veoma lepa, devojke koje imaju kovrdžavu kosu posvedočiće vam o svakodnevnim problemima sa češljanjem, suvoćom kose, sa ispucalim krajevima i sa previše volumena. Pronašli smo par rešenja kojima se može ukrotiti, ali istilizovati ovaj poseban tip kose:

kovrče
kovrče

Trend kratkog šišanja prati i kovrdžavu kosu. Kako bi izbegli iscrpljujuce češljanje, držanje kojekakvih hidratantnih maski, i mršenje kose, mnogi frizeri vole da preporuče slojevito ošišanu kratku frizuru za kovrdžavu kosu.

moderno poslovno
Moderna poslovna frizura za kovrdžavu kosu

Kratka frizura za kovrdžavu kosu

frizure za kovrdžavu kosu
frizure za kovrdžavu kosu

Za današnji, brz stil života, ovo je veoma kvalitetno rešenje – pogotovo za kovrdžavu kosu koja ima tendenciju da se mrsi. Ako ste uz to dodali i pramenove ili neku zanimljivu boju za kosu koja će loknama dati sjaj, na pravom ste koloseku.

Divlje sa vatrenom bojomkovrdžava kosa
kovrdžava kosa

Podeljena kosa na stranu

frizure za kovrdžavu kosu
frizure za kovrdžavu kosu

Ako imate izrazito kovrdžavu kosu sa puno volumena i sitnim loknama, preporučujemo vam da kosu delite na stranu jer će to razbiti pretrpani volumen i dati frizuri multidimenzionalnost. Takođe, naša preporuka je da dugu kosu šišate na mnogo stepenova jer ćete tako smanjiti gomilanje kose na jednom mestu.

Marama kao modni detalj

frizure sa maramom
frizure sa maramom

Kosa ošišana na špic

frizure za kovrdžavu kosu
riđa kovrdžava kosa

Kosa ošišana na špic je jedan od glavnih i najlepših oblika za kovrdžavu kosu. Slojevi koji se spuštaju u špic se tako lepo prelivaju jedni preko drugih da vam je dovoljno da samo tako osušite kosu i nosite je lepršavu. Takođe, zanimljiva boja kao sa slike će kosi dati svetlucav i zanimljiv odsjaj, i još će više naglasiti agresivne stepenove u špic.

Kombinacija kovrdžave kose sa šiškama

krupne lokne
krupne lokne

Šiške na kovrdžavoj kosi ne smeju biti predebele i, ako volite šiške, dovoljno je da samo par njih razbacate da nonšalantno padaju preko čela. Ni u kom slučaju ne secite debele ravno rezane šiške na kovrdžavoj kosi jer ste se osudili na par meseci svakodnevnog peglanja i ispravljanja šiški koje se na samo malo vlage opet otmu kontroli.

Nadamo se da vam se sviđa naš izbor ideja koje bi vam mogle pomoći oko odabira frizure za vašu kovrdžavu kosu.

0 0 glasaj
Kako bi vi ocenili ovaj članak?
Zaprati!
Obavesti me ako..
guest
0 Pitanja & Odgovori
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare