Zdrave folikule kose su veoma važne kako bi imali zdravu kosu i podsticali je na rast. Svakodnevni preparati koje koristimo mogu prouzrokovati začepljenje pora, podsticati mrtvu kožu koja se nakuplja na tjemenu i koja čini kosu beživotnom i masnom što joj usporava i rast. Detoks tretman uključuje masku za kosu i masažu tjemena koji sprečavaju perut i pomažu tjemenu da slobodno „diše“.

zdravo tjeme

Za ovu masku potrebno vam je:

  • 1 kašika sode bikarbone,
  • 2 kašike maslinovog ulja i
  • ¼ kašike cimeta u prahu

Kako se koristi ova maska?

Na tjeme nanesite veću količinu maske. Prstima masirajte tjeme blagim, kružnim pokretima. Kosu i tjeme u potpunosti prekrijte kapom za tuširanje. Ostavite masku na kosi 10 do 15 minuta. Kosu operite i nanesite regenerator kao što to obično radite.

Masaža tjemena

Masaža tjemena vrhovima prstiju pomaže pri stimulaciji tjemena, podstiče cirkulaciju i pomaže pri uklanjanju mrtvih ćelija koje začepljuju pore. Ovaj detoks tretman vam pomaže da tjeme održite zdravim i spriječite da se u folikule nakupe prljavština i masnoća. (Prije isprobavanja ove alternativne metode posavjetujte se s dermatologom, naročito ako imate osjetljivu kožu i tjeme).

Završna faza detoks tretmana

Detoks tretman završite tako što ćete kosu isprati s jabučnim octom. Ovakvo ispiranje će pomoći da ubijete bakterije koje uzrokuju perut i crvenilo na tjemenu. Ispiranje će ostaviti tjeme čistim i zdravim dodajući kosi poseban sjaj.